Βιογραφικό Ναταλί Σαμπά

H Ναταλί Σαμπα ασχολείται με τα παιδιά εδώ και 12 χρονια. Στην αρχή εθελοντικά σε δραστηριότητες όπως τα special olympics καθώς και σε συλλόγους και σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Αφού τελείωσε τις σπουδές της στην Ψυχολογία (bachelor of science),  ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία (Developmental Psychology) στο πανεπιστήμιο του Sussex. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο πάνω σε διάφορες νέες μορφές θεραπειών για αυτιστικά παιδιά με την τεχνική του Dr. Lovas.

Γυρίζοντας πίσω στην Ελλάδα αποφάσισε να ακολουθήσει έναν 4χρονο κύκλο σεμιναρίων και εκπαίδευσης σε παιγνιοθεραπεία και δραματοθεραπεία,  κάτι το οποίο την έκανε να επιλέξει σαν κύρια ασχολία της τα παιδιά και το παιχνίδι σαν θεραπευτικό μέσο έκφρασης. Άρχισε να αναλαμβάνει δικά της περιστατικά πάντα υπό την εποπτεία ειδικευμένων θεραπευτών για σωστή καθοδήγηση και εκπαίδευση και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να προσφέρει το σημαντικό αυτό έργο σε οικογένειες και παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Μέσα από όλη αυτή την ενασχόληση της με παιδιά γεννήθηκε η ανάγκη κάποιων γονέων να έχουν κάποιον "ειδικό" μέσα στο σπίτι τους που θα παίζει δημιουργικά με τα παιδιά τους και για ενα εποικοδομήτικο δίωρο θα τους προσφέρει τα κατάλληλα ερεθίσματα για τη σωστή ανάπτυξη τους. Παιδιά απο δύο χρονών, που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να μιλήσουν, παιδιά που έχουν δυσκολίες με τις κοινωνικές τους σχέσεις, παιδιά που νιώθουν περίεργα για το νέο αδερφάκι στην οικογένεια, παιδιά χωρισμένων γονιών ή ακόμα και παιδιά που απλά θέλουν και νιώθουν την ανάγκη να αναπτύξουν την καλλιτεχνική τους πλευρά με κέφι και πολλή φαντασάα, μπορούν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνεται με το homeplaying. Ποιοτικό παιχνίδι, επιμορφωτικό, ελεύθερο στο ίδιο σας το σπίτι για γονείς που θέλουν να προσφέρουν την πολυτέλεια αυτή στα παιδιά τους.

Δεν είναι "baby sitting", είναι έκφραση, δημιουργία, παιχνίδι ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες τους.

Κι αν δεν γνωρίζετε ποσο ευεργετικά λειτουργεί το παιχνίδι στις καρδιές και στο μυαλό των παιδιών...τότε είναι η στιγμή να το μάθετε στην πράξη.